Creatieve coaching


Aristoteles zei het al: “Het doel van kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk“. Er is geen ervaring nodig in schilderen of tekenen, het gaat om het ervaren van zelfinzicht door iets te maken. Dit gaat zelfs makkelijker wanneer je geen schilderachtergrond hebt. Creatief bezig zijn helpt je vorm te geven aan alles wat je bezig houdt op een leuke, uitdagende en positieve manier. In mijn atelier krijg je de mogelijkheid lekker te kliederen, te experimenteren, opnieuw te beginnen en te spelen.

Het thema van de creatieve coaching of therapie zal vooraf worden afgestemd met de cliënt. Aan de hand van dit thema zal de sessie worden ingericht. Bij coaching is op een verantwoorde manier omgaan met de ander van het allergrootste belang. Alles dat wordt besproken binnen de sessies zal daar ook blijven, daarnaast ben ik niet gericht op het geven van advies. In de sessies stimuleer ik het zelfinzicht en het eigen probleem oplossende vermogen. Plezier, en hier ook echt ‘nu’ van kunnen genieten, neemt daarnaast een groot deel van de sessie in.

Het doel van creatieve coaching

Het doel van creatieve coaching is om door beeldend te werken dingen naar boven te halen die zich onder de oppervlakte bevinden. Creatief bezig zijn is soms makkelijker dan praten over bepaalde kwesties. Het kan ook zo zijn dat je niet goed onder woorden kan brengen wat je graag wilt uitdrukken en dan kan creatief bezig zijn je inzichten geven over jezelf. Creatieve therapie kan ook worden gebruikt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ben je op zoek naar meer specifieke analyse van tekeningen? kijk dan even bij tekeningen analyse.

Voor wie is creatieve coaching?

Voor zowel duo’s als individuen. Dus vader of moeder met kind, vriendinnen, vrienden of stellen. Samen schilderen kan de band versterken en legt soms dingen bloot die niet direct voor de hand liggend zijn. Creatieve coaching is zowel inzetbaar als je het moeilijk vindt om over je problemen te praten als wanneer je er juist heel goed over kan praten en dan juist aan je eigen gevoelens voorbij gaat.

Voorbeelden van thema’s waar deze therapie bij kan helpen zijn:

  • Moeite met het uiten van ervaringen of gevoelens;
  • Onzekerheid of angst;
  • Geen plezier meer kunnen ervaren;
  • Het moeilijk vinden om voor uzelf op te komen;
  • Voedingsgerelateerde thema’s;
  • Problemen met boosheid en agressie.

Mijn rol als coach in de coaching:

Als psychologe heb ik mij gespecialiseerd in de coaching en creatieve therapie, de creatieve activiteiten zullen we combineren met praten. In samenwerking kiezen we materialen en werkvormen die bij jou passen. Wat je bezighoudt wordt tijdens het werken voelbaar en bewust. In sommige gevallen kan dit spannend zijn en gevoelens naar boven halen die zijn weggestopt. Ik kan je helpen hier grip op te krijgen, er woorden voor te vinden of om er anders mee om te gaan.

Sessie creatieve coaching

De sessie wordt ingericht aan de hand van jouw wensen, behoeften en mogelijkheden. Er zal een passende opdracht worden aangeboden of je wordt ondersteunt bij het kiezen van een passende werkvorm. Hierna ga je aan de slag en zal de opdracht worden geëvalueerd. Individuele therapie duurt een uur.

Prijzen

Een sessie creatieve therapie van één uur kost 45 euro, de intake is altijd gratis!


 

Neem vrijblijvend contact met me op via de contact pagina of via E-mail voor de mogelijkheden.