Creatieve therapie


Tekeningen spreken een eigen taal en vormen een hulpmiddel bij het inzichtelijk maken van gedachten en emoties. Wanneer je niet lekker in je vel zit is het soms moeilijk om te voelen of te verwoorden waar dit vandaan komt. Onbewuste gedachten vertalen zich in de symbolische taal van tekeningen en schilderijen. Creatief bezig zijn helpt je daarom om vorm te geven aan alles wat je bezig houdt op een leuke, uitdagende en positieve manier.

Creatieve therapie is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Voor kinderen is het soms moeilijk om woorden te geven aan wat hen bezig houdt, door beeldend te werken kunnen we thema’s naar boven halen die zich onder de oppervlakte bevinden en hierop doorwerken. Vooraf wordt met de client zelf of de ouder doorgesproken wat het thema is waar we mee aan de slag gaan. Alles dat wordt besproken binnen de sessies zal daar ook blijven, daarnaast ben ik niet gericht op het geven van advies. In de sessies stimuleer ik het zelfinzicht en het eigen probleem oplossende vermogen. Plezier, en hier ook echt ‘nu’ van kunnen genieten, neemt daarnaast een groot deel van de sessie in.

Het doel van creatieve therapie.

creatieve therapie dient ter ondersteuning en als hulpmiddel voor zelfinzicht. Het doel is om door beeldend te werken dingen naar boven te halen die zich onder de oppervlakte bevinden. Creatief bezig zijn is soms makkelijker dan praten over bepaalde kwesties. Het kan ook zo zijn dat je niet goed onder woorden kan brengen wat je graag wilt uitdrukken en dan kan creatief bezig zijn je inzichten geven over jezelf.

Voor wie is tekenanalyse?

Voor iedereen die op zoek is naar meer zelfinzicht of inzicht in de thema’s die spelen bij kinderen.

Voorbeelden van thema’s:

  • Moeite met het uiten van ervaringen of gevoelens;
  • Onzekerheid of angst;
  • Geen plezier kunnen ervaren;
  • Weinig aansluiting vinden bij anderen;
  • Problemen met boosheid en agressie.

Mijn rol als coach in de coaching:

Als psychologe heb ik mij gespecialiseerd in de coaching,creatieve therapie en tekeningen analyse. De creatieve activiteiten zullen we combineren met praten. In samenwerking kiezen we materialen en werkvormen die bij jou passen. Wat je bezighoudt wordt tijdens het werken voelbaar en bewust. In sommige gevallen kan dit spannend zijn en gevoelens naar boven halen die zijn weggestopt. Ik kan je helpen grip te krijgen op de thema’s waar je mee bezig bent, er woorden voor te vinden of er anders mee om te gaan.

Hoe ziet de sessie eruit?

Deze sessies bestaan uit het maken van een of meerdere tekeningen waarna je een persoonlijk verhaal thuis gestuurd zal krijgen. Anders dan bij creatieve therapie zal een sessie ongeveer 30 minuten duren en ontvang je achteraf het verslag.

Prijzen

Een sessie kost 45 euro, de intake is altijd gratis!


 

Neem vrijblijvend contact met me op via de contact pagina of via E-mail voor de mogelijkheden.

_________________________________________________________________________

Kindercoaching Groningen, creatieve therapie Groningen, kindertherapie Groningen, creatieve coaching