Begeleiding PGB


Op basis van PGB bied ik persoonlijke begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Door mijn achtergrond als psycholoog en mijn ervaring als persoonlijk begeleider te combineren met mijn kunstzinnigheid ben ik breed inzetbaar voor een grote doelgroep.

We werken aan de hand van een vooropgesteld zorgplan die ik samen met de cliënt/ouders/verzorgers opstel. Het is van groot belang om tijdens de begeleiding met duidelijke doelen te werken zodat we effectief bezig kunnen zijn en tussentijds de vooruitgang kunnen bijhouden. Wanneer nodig kan ik ook bijstaan in de communicatie met organisaties (SVB, zorgbureaus, gemeenten, dagbesteding). Afhankelijk van het beschikbare budget kom ik aan huis of vindt de begeleiding plaats in mijn atelier.

Creativiteit is in veel gevallen een goed middel in het behalen van verschillende doelen omdat het ingang kan bieden naar ontspanning en openheid en omdat we dagelijkse situaties kunnen simuleren. Toch is het geen voorwaarde in de persoonlijke begeleiding die ik bied. Tijdens het schilderen en knutselen komen vaak knelpunten naar voren die zeer herkenbaar zijn (zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, orde, sociaal contact, rust etc.). Voor het inzetten van creativiteit op deze wijze heb ik een opleiding creatieve coaching gevolgd.

Vaak merk ik ook dat er grote oase van rust beschikbaar komt wanneer we creatief bezig zijn. De inhoud probeer ik constant uitdagend te houden en aansluitend bij de cliënt. Het doel is om met ieders mogelijkheid echt iets moois te maken en om beter te worden zodat we trots kunnen zijn op onszelf! Een positieve benadering en leuke dingen maken.

Ik heb onder andere ervaring met:

  • Autisme spectrum stoornissen;
  • klassiek autisme;
  • verstandelijke beperkingen;
  • Eetstoornissen;
  • schizofrenie/ psychoses.

(*Nb. Ik maak ook gebruik van een therapiepop deze is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen met ASS)

(* Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen of een gratis kennismakingsgesprek aanvragen)


Neem vrijblijvend contact met me op via de contact pagina of via E-mail voor de mogelijkheden.