Creatieve coaching


Aristoteles zei het al: “Het doel van kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk“.

Er is geen ervaring nodig met schilderen of tekenen, het gaat hierin om het ervaren van zelfinzicht door iets te maken. Dit gaat zelfs makkelijker wanneer je geen schilderachtergrond hebt. Creatief bezig zijn helpt je vorm te geven aan alles wat je bezig houdt op een leuke, uitdagende en positieve manier.

Wat is het doel van creatieve coaching?

Het doel van creatieve coaching is om door beeldend te werken dingen naar boven te halen die zich onder de oppervlakte bevinden. Creatief bezig zijn is soms makkelijker dan praten over bepaalde kwesties. Het kan ook zo zijn dat je niet goed onder woorden kan brengen wat je graag wilt uitdrukken en dan kan creatief bezig zijn je inzichten geven over jezelf. Creatieve therapie kan ook worden gebruikt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ben je op zoek naar meer specifieke analyse van tekeningen? kijk dan even bij tekeningen analyse.

Voor wie is creatieve coaching?

Voor zowel duo’s als individuen die het leuk lijkt om meer inzicht in zichzelf te krijgen door te werken met creatieve middelen. Ook heel geschikt voor bijvoorbeeld vader of moeder met kind, vriendinnen, vrienden of stellen. Samen schilderen kan jullie band versterken en legt soms dingen bloot die niet direct voor de hand liggend zijn.

Mijn rol als coach:

Als psychologe heb ik mij gespecialiseerd in coaching en creatieve therapie, de creatieve activiteiten zullen we combineren met praten. In samenwerking kiezen we materialen en werkvormen die bij jou passen. Wat je bezighoudt wordt tijdens het werken voelbaar en bewust. Alle informatie zit in jou en ik ga mijn best doen om je te helpen deze te vinden.

Hoe ziet een sessie eruit?

Je kan ervoor kiezen om de sessie in te richten vanuit een vooropgesteld thema of om door middel van een creatieve opdracht hier juist achter te komen. Wanneer je werkt met een thema dan zal er een passende opdracht worden aangeboden of je wordt ondersteunt bij het kiezen van een passende werkvorm. In beide gevallen gaan we na de uitvoering de opdracht samen evalueren. Individuele therapie duurt ongeveer een uur.

Prijzen

Een sessie creatieve therapie van één uur kost 45 euro per persoon, een kennismaking is altijd gratis!


Neem vrijblijvend contact met me op via de contact pagina of via E-mail voor de mogelijkheden.